Koberec v koupelně - jaký si vybrat a jak o něj pečovat?

Koberec v koupelně - jaký si vybrat a jak o něj pečovat?

Koupelna je hned po kuchyni druhou místností v domě, u které se zaměřujeme především na praktická řešení. Estetická hlediska samozřejmě nejsou ponechána náhodě. Uspořádání musí tvořit harmonický celek, aby každodenní toaleta byla co nejpříjemnější a uvolňující. Prvky, které spojují praktické ohledy a jsou krásnou dekorací, jsou koupelnové předložky.

Na co se zaměřit před výběrem koberce?

V první řadě je třeba věnovat největší pozornost faktorům, kterým bude látka vystavena. Koupelna je místnost v domě, která je zvláště využívána, takže veškeré příslušenství musí být také pečlivě vybráno. Koberec bude jistě vystaven navlhnutí, vyprání a vysušení. Kromě toho je třeba pamatovat na to, že vlákna koberce by se měla snadno čistit - často je padající kosmetika může ušpinit. V tomto případě nejlépe poslouží syntetická vlákna a lze je čistit pouze vlhkým hadříkem.

Vyplatí se také věnovat pozornost tomu, zda lze koberec prát v pračce. Vlhkost a teplo podporují růst mikroorganismů. Dlouhé nečisté koberce jsou proto ideálním prostředím pro rozvoj různých nežádoucích organismů. Nejlepším řešením, jak tomu předejít, je pravidelné mytí. Pamatujte však, že nepoužívejte silné čisticí prostředky a nastavte teplotu ne vyšší než 30 °C.

Omyvatelné koberce – perfektní řešení do koupelny

Klasický nebo protiskluzový koberec?

Pokud jde o bezpečnostní hlediska, může být jediná odpověď – rozhodně koberec s protiskluzovou podložkou. Koupelna je místem, kde je podlaha často mokrá, a proto je snadné spadnout, což může skončit špatně. Koberec s pogumovaným dnem sníží riziko pádu. To je zvláště důležité, pokud jej používají starší lidé a malé děti, jejichž pohyblivost je poněkud omezená. Koberec navíc poskytne komfortní pocit při odchodu z vany.

Protiskluzový koberec se také nebude pohybovat po koupelně, i když po něm budete často chodit. Díky tomu nenaruší koncepci designu koupelny, která bude vždy vypadat přesně tak, jak byla zamýšlena.

Pokud se však ukáže, že dokonalý koberec je ten, který nemá pogumované dno, není nic ztraceno. Díky protiskluzové podložce bude každý koberec stabilní a bezpečný.

Protiskluzová podložka

Jaká barva a tvar bude fungovat nejlépe?

Estetická hlediska jsou velmi individuální. Vše závisí na výzdobě koupelny a preferencích obyvatel. Obvykle jsou ale koupelny zařízeny v celkem klidném stylu, s masivními obklady. Koberec je tedy prvkem dekoru, kde se můžete vyřádit. Zajímavá barva, vzor a možná i nesamozřejmý tvar koberce učiní celé aranžmá mimořádným a překvapivým.

Kulaté koupelnové koberečky – kolekce POSH

Koberce do koupelny s překvapivými tvary - kolekce SHAPE

Koberec je také skvělou volbou pro osvěžení místnosti. Jedná se bezesporu o nejjednodušší část vybavení koupelny. Výměna obkladů, nábytku nebo umístění v koupelně je obrovský náklad a rekonstrukce. Výměna koberce je relativně levná a rychlá.

Follow us on Facebook