Umělá tráva - krásná a zelená po celý rok

Umělá tráva - krásná a zelená po celý rok

Umělá tráva - krásná a zelená po celý rok

Jaro je nejlepší čas na péči o terasu, balkon a okolí domu. Vegetace ožívá a počasí vybízí k pobytu venku. Proto stojí za to vytvořit v těchto prostorách pohodlné, krásné místo, které vám umožní relaxovat nebo se dobře bavit s rodinou a přáteli. Každé aranžmá skvěle doplní koberec imitující trávu.

Podlahové krytiny imitující trávu jsou stále oblíbenější. Dosud známé svými sportovišti, dnes jsou krásnou ozdobou balkonů, teras, zahrad a bazénů. Je to také produkt, který na rozdíl od klasického trávníku nevyžaduje údržbu. Jde tedy nejen o mimořádnou dekoraci, ale také o způsob, jak ušetřit čas.

Z čeho se vyrábí umělá tráva?

Na začátku své existence se k výrobě používaly nekvalitní materiály, které svou strukturou připomínaly spíše ostré nepříjemné jehličí než měkkou trávu. To by vysvětlovalo fakt, že si v té době nezískal velkou oblibu i přes svůj obrovský potenciál.

V dnešní době, kdy je technologie vysoce rozvinutá a technologické možnosti jsou téměř neomezené, se nám podařilo vytvořit umělou trávu stejně měkkou a příjemnou na dotek jako přirozenou. K výrobě používáme především polypropylen a polyester. Jedná se o dva druhy umělých vláken, které jsou nejodolnější vůči mechanickému poškození a mačkání ze všech dosud známých materiálů, ze kterých lze takovou podšívku vyrobit.

Umělou trávu lze díky vysokopevnostním materiálům používat venku bez ohledu na převládající povětrnostní podmínky. Pokud je povrch umělého trávníku rovný, odvodňovací systém také zabrání vzniku louží.

Kde lze použít umělou trávu?

Při použití tohoto typu dekorace jsme omezeni pouze naší fantazií. My si však představíme místa, kde se umělá tráva objevuje nejčastěji:

  • Umělá tráva na balkon a terasu. Díky trávě použité v těchto prostorách se během odpoledne budete cítit jako na pozemku, i když bydlíte v paneláku. Vytvořený efekt skutečného trávníku poskytne spoustu pohodlí. Udržování vašeho balkónu nebo terasy v čistotě vám také výrazně usnadní. V létě ochrání vaše nohy i před spalujícím žárem balkónových dlaždic. Tráva se vlivem vysokých letních teplot nezahřívá a neroztaje.
  • Umělá tráva na hřiště. Je to zdaleka nejoblíbenější aplikace tohoto typu podlahové krytiny. Venkovní sportoviště a fotbalová hřiště by bez něj neexistovaly. Použití umělé trávy v těchto zařízeních má nejen vizuální, ale i praktický význam. Podlaha imitující trávu tlumí pády, čímž se minimalizuje riziko poškození zdraví při sportu. Měkká struktura také chrání klouby při běhu, protože každý krok je odpružený.
  • Umělá tráva na zahradu. Je to skvělá alternativa do míst, kde přírodní tráva nechce růst podle očekávání, nebo kde prostě není čas se o ni starat. Umělá tráva nevyžaduje žádné zvláštní čištění, hnojení nebo prořezávání. Jednou nainstalovaný si užívá uživatele po mnoho let.
  • Umělá tráva pro dětská hřiště. To je další místo, kde často najdete koberce napodobující trávu. Jeho použití je z bezpečnostních důvodů velmi důležité Tráva absorbuje pády, které se u dětí stávají velmi často.

 

Proč zvolit umělou trávu?

Použití umělých trávníků je velmi pohodlné řešení, které ušetří spoustu času. Největší výhody tohoto řešení jsou:

  • Není potřeba speciální péče o trávník. Umělá tráva nevyžaduje sekání, hnojení, prořezávání a zalévání. Jedná se o prakticky bezúdržbový výrobek, který se po umístění na daném místě těší svému krásnému vzhledu po mnoho let.
  • Nedostatek hnojení má další výhodu – nižší náklady na údržbu než u klasického trávníku. Nákup koberce imitujícího umělou trávu je jednorázový náklad. Hnojiva by se měla kupovat ročně nebo častěji.
  • Pohodlí pro majitele psů a koček. Zvířata se nebudou hrabat na zahradě, což umožní bezvadně krásný prostor. Tento aspekt má však drobnou nevýhodu – své mazlíčky byste měli okamžitě uklidit.
  • Odolné vůči povětrnostním vlivům a žádné louže. Bez ohledu na to, zda je venku déšť, sníh nebo slunce, umělá tráva bude vždy vypadat skvěle. Promyšlený výrobní postup umožnil i použití materiálu, který nebude zadržovat vodu, takže na rovném terénu nehrozí louže.
  • Pohodlí a bezpečnost. Vysoce kvalitní materiály použité při výrobě zaručují, že vlákna trávy budou příjemná na dotek a pohodlná. Měkký fleece také dobře tlumí nárazy při pádu, takže můžete minimalizovat riziko zranění.
  • Tráva nemusí být zelená! V naší nabídce je umělá tráva v mnoha odstínech zelené, ale i v jiných barvách. Je tedy zajímavou alternativou koberce na terasu či balkon a zajímavým doplňkem originálních aranžmá.
  • Další výhodou těchto syntetických materiálů je skutečnost, že v žádném případě nezpůsobují alergie. Proto jsou ideální pro vytvoření trávníku pro lidi, kteří jsou denně alergičtí na pyl trav.

Jak tedy můžete odvodit, umělá tráva je extrémně univerzální produkt. Možnosti jeho využití jsou nekonečné. Vysoce kvalitní materiály použité na výrobu zaručují teplo, pohodlí a krásný vzhled všude tam, kde jej lze použít.

Změňte svou terasu, balkon a zahradu jedním doplňkem - umělou trávou!

Umělý trávník

Follow us on Facebook