Co dělat, aby koberec neklouzal? Nejlepší tipy, jak se tomu vyhnout.

Co dělat, aby koberec neklouzal? Nejlepší tipy, jak se tomu vyhnout.

Co dělat, aby koberec neklouzal?

Mnoho lidí, kteří hledají doplňky do interiéru, se řídí především designem. Občas se stane, že zakoupený koberec, který se krásně hodí do interiéru, klouže po podlaze. Jak ji zabezpečit, aby neohrožovala členy domácnosti? Co dělat, aby koberec neklouzal?

Co dělat, aby koberec neklouzal?

Koberec klouže po panelech nebo dlaždicích? To je problém, který se může objevit hned po koupi nebo až po nějaké době používání. Tento doplněk dodává interiéru útulnost a charakter, proto je těžké se ho vzdát a ponechat "holé" podlahy. Existuje však několik osvědčených způsobů, jak zabránit klouzání vašeho koberce. Shromáždili jsme je do jednoho průvodce, který vám také řekne, co dělat, když je koberec složený.

Kluzký koberec versus protiskluzová podložka

První radou, jak zabránit klouzání koberce, je použití speciálního protiskluzového gumového pláště. Jedná se o oblíbenou metodu, kterou používají uživatelé, kteří hledají řešení takového problému. Protiskluzová podložka je vyrobena z gumové síťoviny. Zabraňuje nejen klouzání koberce, ale i jeho skládání. Pozornost je věnována i ochranné funkci takového řešení – podlaha je chráněna proti oděru a poškrábání. To je důležité zejména v případě panelů a dřevěných podlah. Co pod koberec, aby to neklouzalo? Snadno instalovatelná protiskluzová podložka. Není nijak připevněna ke konstrukci koberce. Taková gumová síťovina se pokládá přímo pod koberec. Obvykle je to uživatel, kdo přizpůsobí velikost podložky velikosti a tvaru koberce. Je dobré dokoupit o něco více, abyste mohli přesně sladit tvar koberce. Pokládá se na suchou, čistou podlahu – přičemž je na ni položen koberec. Nevyžaduje lepení. Doporučuje se, aby byla podložka o cca 5-10 cm kratší než je velikost koberce. Guma se může časem natáhnout a takový „okraj“ zajistí, že síťka nebude vyčnívat zpod okrajů koberce. Protiskluzový koberec a protiskluzová podložka jsou perfektní kombinací, která umožňuje nadobro zapomenout na problém a zajistit bezpečnost pohybu po bytě. Kromě toho má taková rohož další výhody, včetně:

všestrannost - funguje skvěle na jakémkoli typu podlahy, včetně dřevěné, kamenné a keramické,

• odolnost - předložka neztrácí své vlastnosti vlivem vlhkosti ani teploty, proto se skvěle hodí i do koupelny,

• tlumení nárazů – poskytuje dodatečné tlumení nárazů kobercem a pohodlí při používání,

• snadná péče - podložku stačí čas od času opláchnout ve vodě s mýdlem nebo saponátem,

• lze jej použít s podlahovým vytápěním.

materiál se nedeformuje, lze jej snadno uhladit,

Koberec je složený? Existuje páska, která tomu zabrání

Co dělat, aby koberec neklouzal a neskládal se? Alternativním řešením protiskluzové podložky může být speciální páska, která zabrání rolování a klouzání koberců. Lze jej použít na hladké a kluzké povrchy. Aby koberec neklouzal, stačí pod koberec nalepit malé kousky pásky (cca 10 cm na délku) - doprostřed a na každý roh. Toto je rychlý způsob, jak se s problémem vypořádat.

Předem vyrobené protiskluzové koberce

Koberec klouže po panelech? Můžete si tedy vybrat model, který je z výroby opatřen protiskluzovou vrstvou na spodní straně. Je ideální pro všechny typy keramických dlaždic, panelů, lakovaných parket a dalších kluzkých podlah. Při výběru hotového řešení se nemusíme divit, co dělat pod koberečkem, aby to neklouzalo. Takové modely jsou možná o něco dražší, ale jistě ušetří čas na nutnost hledat řešení problému s posuvným nebo rolovacím kobercem. Protiskluzovou vrstvu najdeme u všech typů koberců, včetně huňatých nebo imitací králičí kožešiny. To je hotová a nejjednodušší odpověď na to, co dělat, aby koberec neklouzal.

Pomoc, koberec klouže, tak kontrolujeme domácí prostředky

Občas se vyplatí sáhnout po domácích prostředcích, aby koberec neklouzal. Zde je několik metod, které jsou dokonalé pro svou jednoduchost.

Pokud koberec klouže, stačí na vnitřní stranu rozložit akrylové silikonové proužky. Doporučuje se je umístit přibližně každých 20 cm. Po zaschnutí akrylu lze koberec položit zpět na podlahu.

Co pod koberec, aby to neklouzalo? Jedním z řešení jsou obvyklé oboustranné lepicí pásky. To však způsobuje nutnost lepit koberec přímo na podlahu. Může se však jednat pouze o dočasné, provizorní opatření.

Kluzký koberec může být také lemován malými kousky houby nebo gumy na rozích. Toto řešení je ideální pro malé koberce.

Bezpečnost na prvním místě

Pokud koberec klouže, může ohrozit bezpečnost členů domácnosti - zejména seniorů a dětí. Nezajištěný může vést k pádu nebo dokonce rozbití. Někdy to chce chvilku nepozornosti, aby člověk uklouzl a spadl. Zabránění uklouznutí koberce je proto bezpečnostní problém. Největší riziko uklouznutí je v kuchyni a koupelně - tedy na keramických obkladech. Přilnavost koberce je také zvláště důležitá v dětských pokojích a u seniorů nebo osob se sníženou pohyblivostí. Doufáme, že výše uvedené tipy ze série: co dělat, aby koberec neklouzal, pomohou zajistit bezpečnost používání tohoto typu aranžérských doplňků. Koberce mají mnoho výhod, proto se nevyplatí vzdávat se jich jen proto, že kloužou nebo se skládají. Jak je vidět, problémy tohoto charakteru lze vyřešit rychle a efektivně.

Follow us on Facebook