Protiskluzové koberce - krásné a bezpečné doplňky do každého interiéru

Protiskluzové koberce - krásné a bezpečné doplňky do každého interiéru

Estetické ohledy jsou při zařizování domu či bytu velmi důležité. Nejdůležitější otázkou je však především bezpečnost uživatelů. Pro vytvoření zcela bezpečného a zároveň stylového prostoru se vyplatí zvolit protiskluzový koberec.

Jaký interiér je nejlepší protiskluzový koberec?

V této věci jsme omezeni pouze naší představivostí. Množství vzorů, barev a textur znamená, že tyto koberce najdou své uplatnění doslova v každé místnosti a dokonale plní svou funkci. Máme však pár tipů, kterými se řídit.

Protiskluzový koberec v koupelně je nejoblíbenější aplikací tohoto typu výrobku. Mokrá podlaha po opuštění vany představuje skutečné nebezpečí. Aby se tomu zabránilo, používají se protiskluzové koberečky většinou hned vedle sprchového koutu nebo vany. Spodní vrstva z pryže neklouže ani na mokrých a kluzkých podlahách a minimalizuje tak riziko pádu. Koberec jako dekorativní doplněk je zároveň krásným doplňkem a zateplením interiéru.

Protiskluzové koberce do koupelny

Protiskluzový koberec do dětského a dospívajícího pokoje je skvělý způsob, jak spojit krásný vzhled, pohodlí a bezpečnost. Široký výběr vzorů a barev přiměje každého vybrat si perfektní produkt pro sebe a své děti. Vzhledem k jeho funkčnosti doporučujeme zvolit výrobek s krátkým nebo středním vlasem. Díky tomu bude hraní na koberci příjemné, drobné prvky hraček se nebudou zamotávat do fusaku a dítě bude v pohodlí a stabilní. Protiskluzová vrstva koberce udrží koberec na místě i při běhání po něm.

Protiskluzové koberce pro děti - kolekce BAMBINO

Koberce v nestandardních tvarech dodají dětskému pokoji extra kouzlo. Tyto koberce se budou perfektně hodit vedle postele, v hracím koutku nebo u stolu. Zajímavý tvar jistě povzbudí nejmladší k objevování světa kolem sebe a na dotek příjemná textura potěší i ty nejnáročnější.

Protiskluzové koberce pro děti - kolekce SHAPE

Protiskluzový kuchyňský koberec je jedním z nejoblíbenějších použití tohoto produktu. Kuchyně jako srdce domova je jednou z nejčastěji využívaných místností. Z tohoto důvodu je při plánování interiéru prioritou pohodlí a bezpečnost. Pogumované dno zabrání změně polohy koberečku i při častém používání, běhání nebo dokonce na mokré podlaze. Další výhodou je jistě fakt, že většinu těchto výrobků lze prát v pračce, takže se snadno zbavíte případných nečistot.

Protiskluzové kuchyňské koberce - kolekce ANDRE

Skvělým řešením je i protiskluzový koberec do obývacího pokoje. Obývací pokoj jako místnost, kde tráví celá rodina nejvíce času, vyžaduje jedinečný výběr dekorativních doplňků. Je důležité, aby koberec, který se objeví v této místnosti, byl teplý, pohodlný a bezpečný. Výběr vzoru a barvy je velmi individuální záležitostí.

Klasické interiéry skvěle doplní nadčasové jednotné koberce:

Protiskluzové jednobarevné koberce - kolekce RUMBA

V moderních interiérech se nejlépe uplatní módní koberce plné vzorů:

Moderní protiskluzové koberce - kolekce ANDRE

Protiskluzový koberec v ložnici je mimořádně pohodlné a bezpečné řešení. Koberce s delším vlasem, huňaté nebo imitující králičí kožešinu jsou doplňky, které každého překvapí svou jemností. Krásný, moderní vzhled dodá aranžmá jedinečný charakter. Protiskluzová spodní strana koberce zabrání pohybu koberce i na kluzkých panelech, což výrazně zvýší bezpečnost používání.

Protiskluzové koberce - kolekce LAPIN

Protiskluzové koberce – kolekce POSH

Protiskluzové koberce – kolekce TEDDY

Klasické, moderní, jednotné nebo plné vzorů? Postarali jsme se o bezpečnost, vy si vyberete ideální model pro vás.

Follow us on Facebook